woensdag 25 juli 2012

Portsmouth

Deze morgen een vlug ontbijtje genomen in het hotel. Gelukkig waren er eens wat andere dingen om te eten, en kreeg Jim zijn goesting: Panecakes met maple syrup :) Ik moet wel zeggen dat ik het ook wel lustte hoor. Die maple syrup zal wel in mijn keukenkast komen. Een bejaarde vrouw kwam aan onze tafel staan en zei dat we " so well behaved and nice children" hebben... glunder glunder.. Wa zegt die nu? dat wist ik allang. :p Daarna hebben we koers gezet naar Portsmouth, een uurtje later, kwamen we aan in het havenstadje. We hebben er een ganse dag rondgewandeld. Jammer genoeg is de brug naar Badgers Island er niet meer omdat ze een andere aan het bouwen zijn. Dus we hebben niet naar de overkant kunnen gaan, maar we hebben dan wel op het vasteland een visrestaurantje gevonden, juist naast het water. Waar Jim een Clam chowder heeft genomen, das een kreeftensoepje uit een tas, en daar na hebben we een "bascet" friet met gefrituurde mosselen, voor Jim en voor mezelf met garnalen gegeten. We vragen hier altijd een kleine portie en die krijgen we zelfs niet op, terwijl die amerikanen meerdere gangen nemen en dan "platters" nemen, das op een groot bord. Owen heeft ons vandaag doen lachen: hij denkt dat de Amerikaanse vlag een piratenvlag is en dat de kaart van Portsmouth, een schatkaart is. :D Amerikanen zijn wel vriendelijke mensen, dat staat wel al vast, overvriendelijk en altijd klaar om je te helpen en complimenten te geven. Op straat kwamen we een vrouw tegen, die ons passeerde, en die even wou melden dat Faye een mooie outfit aanhad. Dat zouden wij in België dus nooit doen of tegenkomen met wildvreemden... Vanavond nog even naar het zwembad geweest met de kids, en dan in bed voor morgen weer een druk gevulde dag.

2 opmerkingen:

  1. fijn dat jullie een leuke dag hadden...I like clam chowder, maar die grote porties.. niet te doen hé...een gerecht delen of de rest meenemen in a box is er heel gewoon..groetjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend!
    Je weet dat die Amerikanen dat eten ook niet allemaal opeten hé, ze nemen dat mee naar huis en dat is de normaalste zaak van de wereld. Bij mij geeft dat nog steeds een raar gevoel.
    Veel groetjes en steeds welkom als je eens in de buurt bent!
    Chantal

    BeantwoordenVerwijderen