zondag 7 april 2013

Cape Cod dag 1

Sinds het weer hier is omgeslagen en het warmer wordt, ook al spreken we dan nog maar van graden tussen de 5 en 15 graden. Het geeft enorm veel energie om vanalles te doen en te ontdekken. Daarom waarschijnlijk dat ik op vrijdagavond opeens de ingeving keeg om er een weekendje op uit te trekken. Ik wilde al lang eens naar Cape Cod, dus op 5 minuten tijd hebben we dan vlug een hotel geboekt. Het werd de 4sterren Ambassador Inn in South Yarmouth MA.
Zaterdagochtend om half 8 opgestaan om om half 9 allemaal paraat te staan om onze trip te beginnen met een 2,5 uur rit naar het topje van Cape Cod. Onze eerste stop werd het pittoreske dorpje Provincetown MA. Smalle straatjes met kleine winkeltjes van lokale handelaars, een mooi strand en haventje en een aantal oude monumenten. Echt wel een aanrader! Wat ons wel erg opviel waren de vele mooie oude huizen en de regenboogvlaggen waren hier wel enorm vertegenwoordigd. Deze staan voor de homosexuele bewoners. Provincetown staat blijkbaar bekend voor zijn enorm bewoners aantal dat homo is. Echt wel grappig al die huizen met die vlaggen aan. We kwamen zelfs een hotel tegen met de naam: "price Albert" met de vlaamse leeuw op het kenteken. (zie foto)
Hier wat foto's van Provincetown:








Na het bezoek aan dit dorpje, zijn we aan de andere kant van het schiereiland gegaan. Daar hebben we in het "Beech Forest Trail" gedaan, een korte wandeling in het bos, waar we wel verschillende vogelsoorten hebben gezien van kortbij, zelfs een kardinaal vogel.





En dan zijn we verder gereden naar "Race Point Beach" waar we even op het stand hebben gewandeld om het "Life-Savings house" te zien.



Tegen de avond reden we terug naar South Yarmouth, waar we een stop gedaan hebben bij Yarmouth Port, waar we een heel mooie zonsondergang zagen en de brug afgelopen hadden over "the swamp" tot aan de oceaan.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten